Cultura y naturaleza en profundidad

Sabies que la Vall d’en Bas és l’únic poble que representa Catalunya al Programa de Memòria del Món de la UNESCO? És un recull dels principals documents que han marcat la història universal, i el llibre del Sindicat Remença de la Vall hi està inclòs. Aquesta i d’altres curiositats és el que trobareu al Centre de Natura i Cultura de Can Trona, que vol donar a conèixer el patrimoni de la zona. Al seu Ecomuseu hi ha un espai d’interpretació de la història, la flora i la fauna i la geologia de la Vall d’en Bas. Els nens n’aprendran a través dels audiovisuals, les pantalles tàctils amb jocs i els panells informatius de la sala.

Can Trona és tota una inspiració per animar-vos a descobrir la terra de volcans, laves i antics llacs que és la Garrotxa. Trobareu diferents itineraris per endinsar-vos als seus paisatges i gaudir d’indrets com el Salt de Sallent, l’ermita de Santa Magdalena, el mirador de la Vall d’en Bas o el volcà Racó. A prop hi teniu el poble de Sant Esteve d’en Bas, alçat sobre un petit turó. No us perdeu la carn a la brasa del Restaurant La Casilla. I si voleu passar la nit a la zona, acosteu-vos a les modernes instal·lacions de l’alberg de la Vall d’en Bas.

Can Trona
Can Trona
Vall d'en Bas
Vall d'en Bas

Actividades

Un día en el campo entre vacas y terneros

Un día en el campo entre vacas y terneros

Los olores de los campos fértiles son inconfundibles. Y también indican que te encuentras en tierra de payeses.

De Olot a Girona en bicicleta

De Olot a Girona en bicicleta

Descubre en familia La Garrotxa y El Gironès pedaleando sobre una bicicleta entre bosques, castillos y ríos. La Ruta del Carrilet es una travesía de 57 kilómetros, apta para caminantes y ciclistas, que une la ciudad de Girona con La Garrotxa.

En burro por los caminos de Pedra Tosca

En burro por los caminos de Pedra Tosca

En el municipio de Les Preses existe un laberinto en el que los niños pueden correr, jugar y perderse hasta encontrar la salida. Hablamos del parque Pedra Tosca.

Saborea La Vall d’en Bas

Saborea La Vall d’en Bas

Es hora de comer algo. Si a los más pequeños les gusta el queso, no os podéis perder la visita guiada a La Xiquella.